Oesterzwam Starterset – Gele oesterzwam – (Brievenbuspakket)

10.00

Altijd al willen investeren in goud? Kweek de exotische Pleurotus citrinopileatus, oftewel: de gouden oesterzwam!

Deze exoot spot je normaal gesproken in Azië. Met deze kweekset breng je deze tropische verschijning in huis met koffiedik als voedingsbodem.

Filterkoffie, koffiedik uit de percolator, espresso machines en senseo pads: de oesterzwam eet het allemaal! 

Maak je eigen growkit van een waterdichte, goed afsluitbare verpakking.  Denk aan een yoghurt emmer, jampot, Pringlesbus, etc.


Moeilijkheidsgraad:

moeiljijkheidsgraad 3

Heb je nog geen ervaring met het kweken van oesterzwammen op koffiedik, dan raden wij aan om met de grijze oesterzwam te beginnen. Het kweken van de gele oesterzwam vereist iets meer precisie en aandacht dan de grijze oesterzwam.

Artikelnummer: KSG003 Categorie:

De Kweekset wordt opgestuurd als brievenbus pakket, je hoeft er dus niet voor thuis te blijven! Laat hem niet te lang op de mat liggen want het zakje broed moet worden bewaard in de koelkast.

Let op:

Deze oesterzwam produceert sporen wanneer de vruchtlichamen beginnen te fruiten. Mensen met allergieën of een verzwakt immuunsysteem worden geadviseerd om de kweekset in een goed ventilerende ruimte te plaatsen wanneer de oesterzwam vruchtlichamen begint te vormen. Sporen kunnen soms irritatie aan de luchtwegen veroorzaken. In uitzonderlijke gevallen kan dit ook irritatie veroorzaken bij mensen zonder allergieën of een verzwakt immuunsysteem.

Inhoud kweekset oesterzwam geel