Oesterzwammen Loaded Fries

Perfect voor zonnige dagen, buiten koken of gewoon iets nieuws om thuis te proberen!
Ben je op zoek naar meer inspiratie met paddenstoelen? Bekijk dan ook zeker onze andere recepten op de receptenpagina
Totale tijd 1 uur
Gang Appetizer
Porties 2 people
calorieën 625 kcal

Equipment

  • 1 diepe pan
  • 1 oven, airfryer of BBQ met grillplaat
  • 1 spatel
  • 2 kommen
  • 1 bakplaat of BBQ-bestendige schaal

Ingrediënten
  

Voor de gebakken oesterzwammen

  • 200 g verse oesterzwammen gescheurd
  • 1 kleine ui fijngehakt
  • 1 wortel fijngehakt
  • 1 stengel bleekselderij fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 handje verse peterselie gehakt
  • 2 el BBQ-saus
  • 1 el olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: 1 tl sojasaus of balsamicoazijn

Voor de friet

  • 500 g aardappels of diepvries friet
  • 1 el olijfolie
  • Optioneel afwerking:
  • 2 el Parmezaanse kaas geraspt
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 el fijngehakte peterselie

Toppings

  • Mayonaise aioli of andere saus naar keuze
  • 1 bosuitje fijngesneden
  • Optioneel: krokante uitjes chilivlokken, citroenrasp

Instructies
 

Friet bakken (oven of airfryer)

  • Snijd aardappels in frieten en laat ze 15 minuten weken in koud water.
  • Dep droog, meng met olijfolie en bak 30–35 minuten op 200°C tot goudbruin en krokant.
  • Meng eventueel na het bakken met knoflook, peterselie en Parmezaanse kaas.

Oesterzwammen bereiden op de BBQ

  • Meng oesterzwammen met ui, wortel, bleekselderij, knoflook, BBQ-saus, olie, peterselie en kruiden.
  • Doe alles in een BBQ-bestendige schaal of gietijzeren pan.
  • Zet deze indirect op de BBQ (deksel dicht) en laat 15–20 minuten garen. Roer af en toe door tot alles mooi gekaramelliseerd is.
  • Voeg eventueel een beetje sojasaus of balsamico toe voor extra smaak.

Opdienen

  • Leg de warme friet op een grote schaal of bord.
  • Verdeel het oesterzwammenmengsel eroverheen.
  • Top af met saus naar keuze, lente-ui en eventuele extra toppings.
Trefwoord BBQ