Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Oesterzwammen Loaded Fries
Perfect voor zonnige dagen, buiten koken of gewoon iets nieuws om thuis te proberen!
Ben je op zoek naar meer inspiratie met paddenstoelen? Bekijk dan ook zeker onze andere recepten op de
receptenpagina
Recept afdrukken
Pin recept
Totale tijd
1
uur
uur
Gang
Appetizer
Porties
2
people
calorieën
625
kcal
Equipment
1 diepe pan
1 oven, airfryer of BBQ met grillplaat
1 spatel
2 kommen
1 bakplaat of BBQ-bestendige schaal
Ingrediënten
Voor de gebakken oesterzwammen
200
g
verse oesterzwammen
gescheurd
1
kleine ui
fijngehakt
1
wortel
fijngehakt
1
stengel bleekselderij
fijngehakt
2
teentjes knoflook
fijngehakt
1
handje verse peterselie
gehakt
2
el
BBQ-saus
1
el
olijfolie
Zout en peper naar smaak
Optioneel: 1 tl sojasaus of balsamicoazijn
Voor de friet
500
g
aardappels of diepvries friet
1
el
olijfolie
Optioneel afwerking:
2
el
Parmezaanse kaas
geraspt
1
teentje knoflook
geperst
1
el
fijngehakte peterselie
Toppings
Mayonaise
aioli of andere saus naar keuze
1
bosuitje
fijngesneden
Optioneel: krokante uitjes
chilivlokken, citroenrasp
Instructies
Friet bakken (oven of airfryer)
Snijd aardappels in frieten en laat ze 15 minuten weken in koud water.
Dep droog, meng met olijfolie en bak 30–35 minuten op 200°C tot goudbruin en krokant.
Meng eventueel na het bakken met knoflook, peterselie en Parmezaanse kaas.
Oesterzwammen bereiden op de BBQ
Meng oesterzwammen met ui, wortel, bleekselderij, knoflook, BBQ-saus, olie, peterselie en kruiden.
Doe alles in een BBQ-bestendige schaal of gietijzeren pan.
Zet deze indirect op de BBQ (deksel dicht) en laat 15–20 minuten garen. Roer af en toe door tot alles mooi gekaramelliseerd is.
Voeg eventueel een beetje sojasaus of balsamico toe voor extra smaak.
Opdienen
Leg de warme friet op een grote schaal of bord.
Verdeel het oesterzwammenmengsel eroverheen.
Top af met saus naar keuze, lente-ui en eventuele extra toppings.
Trefwoord
BBQ