Een broodje shoarma, maar dan vegetarisch. Als je je best doet, is het zelfs veganistisch te maken.
Heerlijk met oesterzwammen, een super goede vleesvervanger.
Door het gebruik van dezelfde soort kruiden als met 'echte' shoarma is er nauwelijks een verschil te proeven.

Ingredienten voor 2 personen:

  • 300 gram oesterzwammen
  • 2 paprika’s
  • 1 rode ui
  • 2 el shoarmakruiden
  • 4 pitabroodjes
  • 2 tomaten
  • 10 cm komkommer
  • 4 el mayonaise
  • 50 gram rucola
  • 1 halve citroen
  • 2 tl instantkoffie of espresso
  • Zonnebloemolie
  • Peper en zout

Bereiding:

  1. Zet de oven alvast op 180 graden.
  2. Scheur de oesterzwam in dunne reepjes, zoals shoarma. Meng met een paar el olie en de shoarmakruiden, wat citroensap en peper en zout.
  3. Leg de shoarmareepjes op een bakplaat en bak in 20 minuten krokant.
  4. Snijd ondertussen de paprika in blokjes en de rode ui in ringen. Bak dit in een koekenpan aan.
  5. Meng in een schaaltje de mayonaise met de koffie, peper, zout en wat citroensap. Meng en proef!
  6. Snijd de tomaat en komkommer in kleine stukjes.
  7. Bak de pita’s in de oven tot ze krokant zijn, ongeveer 5 minuten.
  8. Snijd de broodjes open, leg de shoarma erin, de saus, rucola, tomaat en komkommer.

Smullen!