
KFC Oesterzwammen
Krokant, hartig en zó lekker.Heerlijk gefrituurde oesterzwammen – het plantaardige alternatief voor kip. Geserveerd met pittige mayo en bosui. Een knapperige traktatie, zonder vlees.
Equipment
- 1 diepe pan of frituurpan
- 2 ruime kommen
- 1 tang of vork
- 1 bakplaat of groot bord
- 1 keukenthermometer
Ingrediënten
- 250 g verse oesterzwammen
- 250 ml karnemelk
- 150 g bloem
- 1000 ml olie om te frituren plantaardige olie of pindaolie
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl zout
- ½ tl cayennepeper
- ½ tl witte peper
- ½ tl piment
- ½ tl gemberpoeder
- ½ tl gedroogde oregano
- ½ tl gedroogde tijm
Instructies
- Maak de oesterzwammen voorzichtig schoon en scheur ze in hapklare stukken.
- Meng de karnemelk met de helft van de kruidenmix in een kom.
- Meng de bloem met de andere helft van de kruidenmix in een aparte kom.
- Doop de oesterzwammen in het karnemelkmengsel.
- Haal ze door de gekruide bloem en druk zachtjes aan zodat het goed blijft plakken.
- Voor extra crunch kun je ze opnieuw in de karnemelk dopen en daarna weer door de bloem halen (optioneel).
- Verhit olie in een diepe pan tot 170–180°C.
- Frituur de zwammen in kleine porties 3–4 minuten tot ze goudbruin zijn.
- Draai ze af en toe om voor een gelijkmatige garing.
- Laat ze uitlekken op een rooster of keukenpapier.
- Serveer direct met een dipsaus zoals pittige mayo, ranch of BBQ-saus.