kfc oesterzwammen recept

KFC Oesterzwammen

Krokant, hartig en zó lekker.Heerlijk gefrituurde oesterzwammen – het plantaardige alternatief voor kip. Geserveerd met pittige mayo en bosui. Een knapperige traktatie, zonder vlees.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten

Equipment

  • 1 diepe pan of frituurpan
  • 2 ruime kommen
  • 1 tang of vork
  • 1 bakplaat of groot bord
  • 1 keukenthermometer

Ingrediënten
  

  • 250 g verse oesterzwammen
  • 250 ml karnemelk
  • 150 g bloem
  • 1000 ml olie om te frituren plantaardige olie of pindaolie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl zout
  • ½ tl cayennepeper
  • ½ tl witte peper
  • ½ tl piment
  • ½ tl gemberpoeder
  • ½ tl gedroogde oregano
  • ½ tl gedroogde tijm

Instructies
 

  • Maak de oesterzwammen voorzichtig schoon en scheur ze in hapklare stukken.
  • Meng de karnemelk met de helft van de kruidenmix in een kom.
  • Meng de bloem met de andere helft van de kruidenmix in een aparte kom.
  • Doop de oesterzwammen in het karnemelkmengsel.
  • Haal ze door de gekruide bloem en druk zachtjes aan zodat het goed blijft plakken.
  • Voor extra crunch kun je ze opnieuw in de karnemelk dopen en daarna weer door de bloem halen (optioneel).
  • Verhit olie in een diepe pan tot 170–180°C.
  • Frituur de zwammen in kleine porties 3–4 minuten tot ze goudbruin zijn.
  • Draai ze af en toe om voor een gelijkmatige garing.
  • Laat ze uitlekken op een rooster of keukenpapier.
  • Serveer direct met een dipsaus zoals pittige mayo, ranch of BBQ-saus.