KFC Oesterzwammen
Krokant, hartig en zó lekker.Heerlijk gefrituurde oesterzwammen – het plantaardige alternatief voor kip. Geserveerd met pittige mayo en bosui. Een knapperige traktatie, zonder vlees.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
- 250 g verse oesterzwammen
- 250 ml karnemelk
- 150 g bloem
- 1000 ml olie om te frituren plantaardige olie of pindaolie
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl zout
- ½ tl cayennepeper
- ½ tl witte peper
- ½ tl piment
- ½ tl gemberpoeder
- ½ tl gedroogde oregano
- ½ tl gedroogde tijm
Maak de oesterzwammen voorzichtig schoon en scheur ze in hapklare stukken.
Meng de karnemelk met de helft van de kruidenmix in een kom.
Meng de bloem met de andere helft van de kruidenmix in een aparte kom.
Doop de oesterzwammen in het karnemelkmengsel.
Haal ze door de gekruide bloem en druk zachtjes aan zodat het goed blijft plakken.
Voor extra crunch kun je ze opnieuw in de karnemelk dopen en daarna weer door de bloem halen (optioneel).
Verhit olie in een diepe pan tot 170–180°C.
Frituur de zwammen in kleine porties 3–4 minuten tot ze goudbruin zijn.
Draai ze af en toe om voor een gelijkmatige garing.
Laat ze uitlekken op een rooster of keukenpapier.
Serveer direct met een dipsaus zoals pittige mayo, ranch of BBQ-saus.