Onze absolute favoriet! Een heerlijk broodje zwamburger geserveerd met zoete aardappelfrietjes.

Niet moeilijk te maken én een super goede toepassing van oesterzwammen uit jouw eigen growkit! Of uit de supermarkt, want eenmaal geproefd wil je alleen nog maar zwamburgers eten 😉

Hoeveelheid:

2 personen

Bereidingstijd:

45 minuten

Voor  2 personen

Ingrediënten burger

  • 2 grote burgerbroodjes
  • 100 gram oesterzwammen
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • Paar takjes tijm
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • 2 eieren
  • 4 el panko (of paneermeel)
  • Peper en zout
  • Toppings: sla, tomaat, augurk, ui, wat jij lekker vindt.

Ingrediënten burgersaus

  • 4 el mayonaise
  • 2 el ketchup
  • 1 tl mosterd
  • 1 tot 2 tl sap van augurk

Bereiding

1. Vermaal de oesterzwammen in een keukenmachine of snijd heel fijn.
2. Snipper de ui en knoflook en bak dit samen met de fijn gehakte oesterzwammen en tijm in een pan met olie, tot het gaar is.
3. Laat dit gebakken mengsel uitlekken en afkoelen op keukenpapier.
4. Het afgekoelde mengsel meng je met twee eieren, de geraspte Parmezaanse kaas, panko en flink wat peper en zout.
5. Maak twee dikke, ronde burgers van het mengsel. Iets kleiner dan de diameter van de broodjes. Eventueel laat je de burgers even opstijven in de koelkast.
6. Snijd de broodjes doormidden en bak in een droge koekenpan gaar.
7. Bak de burgers op laag tot middelhoog vuur en bak de burgers tot ze stevig en mooi goudbruin zijn.
8.Ondertussen snijd je de tomaten en andere toppings en meng je ingrediënten voor de saus.
9. Beleg de broodjes met wat saus, de toppings en de gebakken zwamburgers. Eet smakelijk!