Pasta di Fungi is een combinatie van heerlijke romige pastasaus met kruiden, cherrytomaatjes en jouw favoriete pasta.
De oesterzwammen geven de saus een nootachtige smaak en zorgen daarnaast voor een lekkere bite.

Ingredienten voor 2 personen:

  • 250 gram gevulde pasta met eekhoorntjes brood
  • 150 ml room (kookroom of slagroom)
  • 250 gram oesterzwammen
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 venkel
  • 1 el citroensap
  • 2 el truffeltapenade
  • handje rucola
  • Parmezaanse kaas

Bereiding:

Snijd de knoflook, ui en venkel heel fijn.
Bak dit kort aan in de pan, voeg dan citroensap en een klein kopje water (of witte wijn!) toe.
Als de kleine blokjes venkel gaar zijn, voeg dan de room en truffeltapenade toe. Breng op smaak met peper en zout.
Scheur de oesterzwammen in stukjes en kook even mee in de roomsaus.
Kook de pasta in 4 minuten gaar, giet af en meng met de saus.
Serveer met rucola en Parmezaanse kaas.

Eet smakelijk!