Credits aan Hanne Vries & Stichting biosintrum – Oosterwolde

Een vegetarische, hartige taart. Gebruik de kliekjes uit je koelkast voor een complete #NoWaste maaltijd!

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 60 g crème fraîche
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • Kliekjes (alle soorten groenten kunnen worden gebruikt)
  • Uitje en eventueel teentje knoflook
  • Zout en peper
  • Kruiden naar keuze
  • Oesterzwammen (perfecte vleesvervanger!)
  • Een beetje olijfolie

Kooktijd: 20-25 minuten    /    Oventijd: 20-30 minuten    /   Oven op 200 graden

Stap 1: Leg 4 plakjes bladerdeeg op een vel bakpapier. Verwarm de oven voor op 200 graden en zet de bakplaat er alvast in zodat deze warm kan worden.

Stap 2: Snijd de oesterzwammen, groenten en ui in stukjes. Was de groenten.

Stap 3: Als het bladerdeeg een beetje is ontdooid kun je de plakjes aan elkaar vast maken met een vork, je drukt de randjes in elkaar. Voor een mooie korst kun je de randjes ook bedrukken met een vork.

Stap 4: Doe een beetje olijfolie in de pan en bak de oesterzwammen mooi goudbruin.

Stap 5: Doe nieuwe olie in de pan en bak de groenten en ui aan.

Stap 6: Als dit mooi gebakken is kun je de oesterzwammen er door doen. Je kan nu ook de kruiden naar keuze toevoegen aan de mix.

Stap 7: Bedek je bladerdeeg met een laagje crème fraîche.

Stap 8: Doe hier op het groente mengsel. En doe eventueel een geklopt eitje op de randen van de taart.

Stap 9: Schuif de plaattaart met bakpapier op de ovenplaat en bak het voor 20-25 minuten goudbruin

En voilà! Je hebt een heerlijk circulair plaattaartje op tafel staan, je kan het in stukken snijden en zo op eten of als borrelhapje serveren in kleine stukjes.