Geïnspireerd op de pulled-pork uit de VS, maar dan veel beter!
De pulled-zwam is in een mum van tijd te maken, smaakt fungi-tastisch én is een stuk gezonder dan de traditionele variant.

Hoeveelheid:

2 personen

Bereidingstijd:

15 minuten voorbereiding, 30 minuten oventijd

Door www.coriensiten.nl

Voor  4 personen

Ingrediënten pulled zwam

  • 250 gram oesterzwammen
  • 3 el barbecuesaus
  • 2 tl paprikapoeder, mild
  • 2 tenen knoflook
  • 3 (zoete) aardappels
  • 2 Ciabatta broodjes
  • Peper en zout

Ingrediënten koolsla

Voor de koolsla:

  • 150 gram witte kool, fijn gesneden
  • 2 wortels
  • 1 appel
  • 2 el mayonaise
  • 2 el yoghurt
  • 1 tl honing
  • 1 tl mosterd

Bereiding

1. Zet de oven alvast aan op 180 graden.

2. Scheur de oesterzwammen in dunne reepjes en meng met 3 el olie, een el paprikapoeder en de geperste tenen knoflook.

3. Meng en leg op een met bakpapier bekleedde bakplaat.

4.Was de aardappels en snijd met schil in dikke frieten. Meng met wat olie, peper, zout en paprikapoeder. Leg op een ander deel van de bakplaat, naast de oesterzwammen.

5. Bak dit in 20 minuten gaar in de oven, dan haal je de zwammen eruit. Laat de friet nog 10 minuten in de oven goudbruin bakken.

6. Ondertussen maak je de coleslaw door de wortels te raspen en te mengen met de fijngesneden kool. Snijd de appel in hele kleine reepjes. Maak de dressing door de mayo, yoghurt, mosterd en honing te mengen en voeg dit toe aan de gesneden kool. Meng en breng op smaak met peper en zout.

7. Bak de pulled zwam nog even aan in een koekenpan met de bbq saus.

8. Bak de broodjes af en snijd in. Doe een flinke lepel coleslaw in de broodjes met hierop de warme, pulled zwam. Serveer met de patat!