Alstublieft, een heuse Barbecue Mixed Grill voor de Meatlovers & Vegans die opzoek zijn naar beter 😉

Ontdek de eindeloze mogelijkheden van paddenstoelen op de BBQ. Met de juiste garnering tover je je zelf gekweekte paddenstoelen om tot de meest juicy ribs and steaks. Een gezonde, vegan tegenhanger voor de zwoele zomeravonden. Hier vind je een drietal recepten waarvan je vrienden steil achterover zullen slaan.

Leg het bier maar alvast koud 😉

Hoeveelheid:

4 personen

Bereidingstijd:

45 minuten

Door www.coriensiten.nl

Voor  4 personen

Ingrediënten fair ribs

  • 200 gr Oesterzwammen
  • 1 eetlepel paprika poeder
  • 1 knoflook teen
  • Peper
  • Zout
  • 1 eetlepel BBQ saus
  • Olijfolie
Voor  4 personen

Ingrediënten Shiitake Teriyaki

  • 200 gram Shiitake paddenstoelen
  • 1 teen verse knoflook
  • 2 eetlepels Teriyaki saus
  • Sesam olie (of olijf olie)
Voor  4 personen

Ingrediënten ketjap kastanje

  • 200 gram kastanje champignons
  • 1 eetlepels Ketjap Manis
  • 0,5 eetlepel Soja saus
  • 0,5 eetlepel zoete chillisaus
  • 1 teen knoflook
  • Peper
  • Zout
  • Verse bieslook

Bereiding fair ribs

  1. Pers de knoflook en meng dit met de paprika poeder tot een kruidenmix. Breng op smaak met met peper en zout
  2. Scheur de oesterzwammen in grove delen
  3. Besprenkel de oesterzwammen met olie en marineer ze met de kruidenmix. Tip: marineer de oesterzwammen ruim van te voren zodat de kruiden er goed intrekken.
  4. Rijg de oesterzwammen eventueel aan een houten spies. Tip: week de houten spiesjes een uur van te voren in water om verbrande stokjes te voorkomen.
  5. Zorg voor een hete barbecue en vet het rooster in
  6. Grill de oesterzwammen aan alle kanten tot ze een donkere, knapperige buitenkant hebben.
  7. Serveer de ‘Fair-Ribs’ met BBQ saus

Bereiding Shiitake Teriyaki

  1. Snijd de Shiitake paddenstoelen in grove delen
  2. Pers de knoflook en meng het met de Teriyaki saus
  3. Marineer de Shiitakes. Tip: marineer de oesterzwammen ruim van te voren zodat de kruiden er goed intrekken.
  4. Rijg de Shiitaken eventueel aan een houten spies. Tip: week de houten spiesjes een uur van te voren in water om verbrande stokjes te voorkomen.
  5. Zorg voor een hete barbecue en vet het rooster in
  6. Grill de Shiitake paddenstoelen aan alle kanten tot ze een donkere, knapperige buitenkant hebben.

Bereiding Ketjap kastanje

  1. Snijd de kastanje champignons in grove stukken
  2. Pers de knoflook en meng het met de Ketjap Manis en Soja smaak. Proef de marinade en breng eventueel op smaak met peper en zout
  3. Marineer de kastanje champignons. Tip marineer de champignons ruim van te voren zodat de kruiden er goed intrekken
  4. Rijg de champignons eventueel aan een houten spies. Tip: week de houten spiesjes een uur van te voren in water om verbrande stokjes te voorkomen
  5. Zorg voor een hete barbecue en vet het rooster in
  6. Grill de champignons aan beide kanten tot ze een donkere, knapperige buitenkant hebben
  7. Versnipper ondertussen de bieslook
  8. Besprenkel de champignons met de bieslook