Alstublieft, een heuse Barbecue Mixed Grill voor de Meatlovers & Vegans die opzoek zijn naar beter 😉

Fair-Ribs

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 200 gr Oesterzwammen
  • 1 eetlepel paprika poeder
  • 1 knoflook teen
  • Peper
  • Zout
  • 1 eetlepel BBQ saus
  • Olijfolie

Bereiding:

  1. Pers de knoflook en meng dit met de paprika poeder tot een kruidenmix. Breng op smaak met met peper en zout
  2. Scheur de oesterzwammen in grove delen
  3. Besprenkel de oesterzwammen met olie en marineer ze met de kruidenmix. Tip: marineer de oesterzwammen ruim van te voren zodat de kruiden er goed intrekken.
  4. Rijg de oesterzwammen eventueel aan een houten spies. Tip: week de houten spiesjes een uur van te voren in water om verbrande stokjes te voorkomen.
  5. Zorg voor een hete barbecue en vet het rooster in
  6. Grill de oesterzwammen aan alle kanten tot ze een donkere, knapperige buitenkant hebben.
  7. Serveer de ‘Fair-Ribs’ met BBQ saus

Shiitake Teriyaki

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 200 gram Shiitake paddenstoelen
  • 1 teen verse knoflook
  • 2 eetlepels Teriyaki saus
  • Sesam olie (of olijf olie)

Bereiding:

  1. Snijd de Shiitake paddenstoelen in grove delen
  2. Pers de knoflook en meng het met de Teriyaki saus
  3. Marineer de Shiitakes. Tip: marineer de oesterzwammen ruim van te voren zodat de kruiden er goed intrekken.
  4. Rijg de Shiitaken eventueel aan een houten spies. Tip: week de houten spiesjes een uur van te voren in water om verbrande stokjes te voorkomen.
  5. Zorg voor een hete barbecue en vet het rooster in
  6. Grill de Shiitake paddenstoelen aan alle kanten tot ze een donkere, knapperige buitenkant hebben.

Ketjap Kastanje

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 200 gram kastanje champignons
  • 1 eetlepels Ketjap Manis
  • 0,5 eetlepel Soja saus
  • 0,5 eetlepel zoete chillisaus
  • 1 teen knoflook
  • Peper
  • Zout
  • Verse bieslook

Bereiding:

  1. Snijd de kastanje champignons in grove stukken
  2. Pers de knoflook en meng het met de Ketjap Manis en Soja smaak. Proef de marinade en breng eventueel op smaak met peper en zout
  3. Marineer de kastanje champignons. Tip marineer de champignons ruim van te voren zodat de kruiden er goed intrekken
  4. Rijg de champignons eventueel aan een houten spies. Tip: week de houten spiesjes een uur van te voren in water om verbrande stokjes te voorkomen
  5. Zorg voor een hete barbecue en vet het rooster in
  6. Grill de champignons aan beide kanten tot ze een donkere, knapperige buitenkant hebben
  7. Versnipper ondertussen de bieslook
  8. Besprenkel de champignons met de bieslook