
Oesterzwam Spiesjes
Een heerlijk en simpel BBQ-gerecht waarbij oesterzwammen worden gemarineerd in een kruidige, frisse mix van specerijen en citroen. Gegrild op een stokje tot ze licht krokant zijn aan de randen - perfect als bijgerecht of plantaardig hoofdgerecht. Geserveerd met een verfrissende huisgemaakte tzatziki van yoghurt, komkommer en wortel.Ben je op zoek naar meer inspiratie met paddenstoelen? Bekijk dan ook zeker onze andere recepten op de receptenpagina
Equipment
- 6-8 houten of metalen spiesen
- 1 mengkom voor marinade
- 1 BBQ of grillpan
- 1 keukenkwastje (optioneel)
- 1 Rasp
Ingrediënten
Voor de oesterzwammen
- 250 g oesterzwammen in grove stukken gescheurd
- 2 el olijfolie
- 1 tl paprikapoeder
- ½ tl gerookte paprikapoeder
- ½ tl korianderpoeder
- 1 el citroensap
- zout en zwarte peper naar smaak
Voor de tzatziki
- ½ komkommer geraspt
- 1 kleine wortel geraspt
- 200 g plantaardige of Griekse yoghurt
- 1 teentje knoflook geperst
- 1 el olijfolie
- 1 tl citroensap
- zout en peper naar smaak
- optioneel: verse dille of munt
Instructies
Voorbereiden
- Maak de oesterzwammen schoon en scheur ze in grove, hapklare stukken.
- Meng in een kom olijfolie, paprikapoeder, gerookt paprikapoeder, koriander, citroensap, zout en peper.
- Voeg de oesterzwammen toe en meng goed. Laat minimaal 15 minuten marineren (langer mag ook).
Spiezen maken
- Rijg de gemarineerde oesterzwammen op houten of metalen spiesen.
- Druk ze goed aan zodat ze stevig zitten.
Grillen
- Verhit de BBQ of grillpan.
- Grill de spiesjes 3–5 minuten per kant tot ze mooi bruin en gaar zijn.
- Bestrijk eventueel met wat extra olie of marinade tijdens het grillen voor extra smaak.
Tzatziki maken
- Rasp de komkommer en wortel, knijp overtollig vocht eruit.
- Meng met yoghurt, knoflook, citroensap, olijfolie, zout en peper.
- Voeg eventueel verse dille of munt toe. Laat even intrekken in de koelkast.