Ga terug
Ingrediënten voor orzo salade: oesterzwammen, courgette, cherrytomaatjes, feta, peterselie, citroen en kruiden op een aanrecht

Orzo met oesterzwammen, courgette en feta

Hilly en Tiemen maakten dit kleurrijke recept met onze verse oesterzwammen.
Dit is hét ultieme, frisse lentegerecht dat je echt een keer moet proberen! De malse oesterzwammen zorgen voor die perfecte umami bite, de gegrilde courgette geeft het gerecht een frisse touch en de romige feta maakt het helemaal af.
Ideaal als lichte lunch, casual diner of als vrolijk bijgerecht voor je volgende etentje. Extra tip: ook koud als salade de volgende dag is dit gerecht heerlijk!
Ben je op zoek naar meer inspiratie met paddenstoelen? Bekijk dan ook zeker onze andere recepten op de receptenpagina
Totale tijd 30 minuten
Gang Appetizer, Main Course, Salad
Keuken Italian, Mediterranean
Porties 2 people
calorieën 510 kcal

Equipment

  • 1 kookpan
  • 1 koekenpan
  • 1 Snijplank
  • 1 mes
  • 1 Rasp
  • 1 grote schaal

Ingrediënten
  

  • 150 g orzo
  • 400 g oesterzwammen
  • ½ courgette
  • 125 g cherrytomaten
  • 10 g verse peterselie
  • Sap + rasp van ½ biologische citroen
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 50 g feta
  • 1 tl komijnpoeder
  • ½ tl komijnzaad optioneel
  • Chilipoeder naar smaak
  • Olijfolie
  • Zout en peper

Instructies
 

  • Scheur de oesterzwammen in stukken. Snijd de courgette in plakken en halveer de cherrytomaten. Hak de peterselie fijn en snipper de knoflook.
  • Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
  • Bak de oesterzwammen in een droge koekenpan tot het meeste vocht verdampt is.
  • Voeg een scheutje olijfolie, de knoflook, komijnpoeder, eventueel komijnzaad en chilipoeder toe. Bak de oesterzwammen goudbruin en breng op smaak met zout en peper.
  • Grill de courgette in een grillpan tot er mooie grillstrepen ontstaan.
  • Doe de orzo in een grote schaal en meng met citroenrasp, citroensap, een eetlepel olijfolie, zout en peper.
  • Voeg de gegrilde courgette, oesterzwammen, cherrytomaten en peterselie toe en meng goed.
  • Verkruimel de feta over het gerecht en serveer direct.

Notities

Voor extra textuur kun je de helft van de courgette grillen en de andere helft rauw, in dunne halve maantjes, toevoegen.
Trefwoord courgette, feta, oesterzwammen, orzo